China's theme parks Chinese recreation industry copyright issues Cover Story Latest leisure park

Kiinalainen maailma

Kiinalainen maailma

“Yrityksen pitäisi piristyä ensi kuussa, kun lapset alkavat kesälomansa …” Kamelinhoitaja toistaa tämän mantran tavoin tutkiessaan kesäkuun sunnuntaina Pekingin maailmanpuistossa lähes tyhjää egyptiläistä näyttelyä.

, "Minulla on niin tylsää, että olen nukahtamassa", hän valittaa; jopa hänen vieressään oleva kameli näyttää olevan valmis nyökkäämään, kun hän odottaa hiekkakuoppaansa, tylsään silmiin, jotta kävijät asettavat valokuvia 20 RMB: n kohdalla.

Sen kokoelma pienoismallistettuja maailman maamerkkejä saattaa vaikuttaa kitšiseltä ja vanhentuneelta nykypäivään. hyvin matkustetut vierailijat, mutta Pekingin vanhin teemapuisto on nähnyt parempia päiviä. Maailmanpuiston vuoden 1993 avajaiset houkuttelivat kunnioitettavia 20 000 kävijää ensimmäisenä päivänä. Se oli aika, jolloin Pekingin hallituksen uutisportaalin Window to the Capital mukaan "” matkustaminen ”ei ollut tavallisten kiinalaisten sanastoon ja" maailma "oli jossain maassa ulottumattomissa."

Se ei ollut "Ei vain matkustaminen, joka oli muukalainen käsite 1990-luvulla – niin itsekin oli hauskaa, väittää puiston päämiehet Li Yong'an. Suuressa otsikossaan "Ilman uudistusta ja avautumista ei olisi Pekingin maailmanpuistoa" -teoksessaan Li muistutti 80-luvun työmatkalta Yhdysvaltoihin, kun hänen kumppaninsa kutsuivat hänet Disneylandiin. ”En tiennyt mitä Disneyland oli. Vasta tultuaan ymmärsin – siellä, missä menit hauskanpitoon. "

" Se jätti minulle syvän vaikutuksen ", hän kirjoittaa. ”[The US] oli saavuttanut niin korkean elintason, että heidän työnsä päättyessä heillä oli hauskaa.”

Vertailun vuoksi, kahden päivän viikonloppua ei ollut vakioitu Kiinassa vuoteen 1995 saakka, ja työntekijöillä oli vain seitsemän lakisääteistä lomat vuoteen 1999. Pekingin Fengtai-alueella virkamiehenä työskentelevällä Li: llä oli vaikea saada esimiehiään hyväksymään hänen vuonna 1992 tekemänsä ehdotus rakentaa Disney-esque-vapaa-ajanpuisto Huaxiangiin, sitten kylään vielä tulevan – rakensi neljännen kehätien. Pääkaupungissa oli jo kaksi huvipuistoa sekä Grand View Backyard, jäljellä oleva romaani Punaisen kammion unelma 80-luvun televisiosovituksesta.

17-metrinen pronssinen Konfutse-patsas on kevään ja syksyn keskipiste. Maa

Mutta ihmisen tekemän turistikohteen rakentaminen tyhjästä oli Pekingin virkamiehille tuolloin ennenkuulumatonta – paljon vähemmän kunnianhimoinen kuin World Park, joka vaati puoli neliökilometriä maata, 150 miljoonaa RMB investointeja, ja

Toisaalta verrattuna hallituksen nykyiseen paranoiaan "länsimaisista vaikutuksista" kotimaisen viihteen, arkkitehtuurin ja jopa paikannimien suhteen viranomaiset hyväksyivät vuonna 1992 yllättäen Li: n ehdotetun teeman, ja jopa järjestäneet komiteoita tutkimaan Disneylandin ja Hollannin oman "pienoiskaupungin" arkkitehtuuria.

Vaikka äskettäiset uudistukset olivat avanneet Kiinan talouden, harvat pystyivät d – tai annettiin – mennä ulkomaille tuona aikana. ”Maailmanpuisto toteutti ihmisten unelmat”, Li kirjoittaa, ehkä tahattomasti kunnioittaen Disneyn omaa iskulausetta. Voitaisiin kuljettaa juna, auto tai useita linja-autoja pienelle Pekingin esikaupungille ”nähdäksesi maailman”. Lipputulot avauspäivästä olivat 830 000 RMB – nykypäivän rahat noin eight miljoonaa, silti vaikuttava 10,9 miljoonan vieressä. RMB teki Shanghain Disney Resortin keskimääräisen päivittäisen lipunmyynnin ensimmäisen toimintavuoden aikana vuonna 2016.

***

Nykyiset huvipuistot vaativat 1,5–5 miljardin RMB: n kulut ja kymmeniä neliökilometrejä maata rakentaa, hallituksen virkamiehet sanovat; Kiinassa on nyt yli 400 teemapuistoa, arvioi Shanghain Jiaotongin yliopiston huvipuistojen instituutti (ITP), vaikka matkailuviranomaiset arvioivatkin, että viimeisen 30 vuoden aikana rakennettujen kokonaismäärä on jopa 2500, mukaan lukien eläintarhat, kasvitieteelliset puutarhat, tiedepuistot , ja filmierät. Jokaisella provinssilla on keskimäärin 20 puistoa, joista joissakin on 50; Joissakin kaupungeissa on jopa 10.

Harvat tuottavat voittoa. Kotimaisen tutkimusyrityksen Zhiyanin mukaan noin 70 prosenttia toimii tappiolla, ja vielä 20 prosenttia vain pystyy tasapainottamaan kirjoja; 80 prosenttia on ehkä lopettanut liiketoiminnan viimeisen vuosikymmenen aikana. Viime vuosikymmenen rakentamisessa on tapahtunut myönteistä huolestuttavaa: Pelkästään vuonna 2012 rakennettiin 100 huvipuistoa, joiden odotetaan valmistuvan kymmeniä enemmän vuoteen 2020 mennessä. Se on kaukana alustavista riskinarvioinneista, jotka edelsi Pekingin maailmanpuistoa.

Elävät eläimet ja tanssiesityksiä löytyy usein huvipuistoista

Vuoteen 2020 mennessä Kiinan ennustetaan olevan myös maailman suurin huvipuistojen markkinat. Alan odotetut voittajat ovat kuitenkin kansainvälisiä tuotemerkkejä, kuten Disney ja Universal Studios, Shanghain Disney Resortin ja Pekingin rakenteilla olevan Universal Resortin kautta, joka on suunniteltu olevan maailman suurin. Konsultointiyritys Colliers Worldwide ilmoitti viime vuonna, että teollisuus on siirtymässä "kolmanteen aikakauteen" – jota kuvaavat kokenut globaalit tuotemerkit ja kansainvälinen IP. Shanghain Disney Resortista on jo tullut Kiinan johtava teemapuisto vain kolmen toimintavuoden aikana, ja se otti vastaan ​​11 miljoonaa turistia viime vuonna, vaikka Zhuhain Chimelongin valtameri on viime aikoina saanut kiinni 10 miljoonasta.

“Siellä voi olla 10 tai 20 hyvää puistoa. Kiina ”, kertoo ITP-johtajan Gu Laifengin antelias arvio. Loput, inspiroimattomat kloonit, ”eivät ole vain kopioita, vaan ruma ja tylsä ​​kopio; tyhmä myös. En voi edes katsella niitä katselevan ”, Gu sanoo. ”Johtamisen, suunnittelun, luovuuden ja tekniikan suhteen heillä on pitkä tie kiinni.”

Shandongin Europark tarjoaa Disney-kaltaisen teeman kolmanneksella hinnasta – Kuva Shandongin maakunnan kulttuuriosaston ja Matkailu (Europark)

On erimielisyyttä siitä, mikä meni pieleen, mutta alan villi matka on jo herättänyt kansallisen kehitys- ja uudistuskomission (NDRC). Sen vuoden 2018 lausunnossa, ”Kansakunnan teemapuiston kehittämisen standardisointi”, yksilöitiin Kiinan puistojen suurimpana huolenaiheena ”kiinteistöjen suuntaus” ja ”epäselvät käsitteet, sokea rakentaminen, plagiointi ja huono päällekkäisyys”.

huvipuistoja hallitsevat yleensä viihdeyritykset, Kiinan suurimmat puistobrändit – Chimelong, Fantawild ja Overseas Chinese language Town (Glad Valley) -, jotka omistavat ryhmittymät, jotka ovat erikoistuneet vieraanvaraisuuteen ja lomakohteisiin, tekniikkaan ja kiinteistökehitykseen (neljäs kilpailija, kaupallinen kiinteistökehittäjä Wanda Group, joka kaikki poistui teollisuudesta vuonna 2017 tuhoisan elokuvateatteripuiston jälkeen.

Välissä on paljon pienaikaa kehittäjiä ja miljardäärejä, jotka etsivät uusia tapoja muuttaa kypsä maa kaupallisiksi omaisuudeksi, hotellit, lomakohteet tai jopa miinat – ja huvipuistot ovat osoittautuneet odottamattoman hyödylliseksi tekosyyksi viimeisen vuosikymmenen aikana. "Et voi enää vain rakentaa asuntohuoneistoja – hallitus haluaa tehdä asioita, jotka ovat enemmän lisäarvoa", teemapuistohankkeissa vuosina 2011-2015 työskennellyt yrityskehityskonsultti kertoi TWOC: lle nimettömästi.

Changzhoun dinosaurusmaa on laajentunut monta kertaa alkuperäiseen kokoonsa

Ahdistuneille paikallishallinnoille ”teemapuisto on täydellinen avioliitto monista asioista”, hän lisää. "On todella suuri maamerkki sijoittaa pieni kaupunki kartalle, se on hyvä työpaikkojen tuottaja sekä rakentamisen että toiminnan aikana, ja se tuottaa matkailua ja verotuloja."

Tämä logiikka ei missään nimessä ole ilmeisempi kuin Changzhoussa, Jiangsu – 1,4 miljoonan kaupungin kaupunki, jonka oman matkailuviraston mukaan ei ole "kuuluisia jokia ja vuoria tai historiallisia maamerkkejä", ja se on sijoitettu glamoisempien kohteiden, kuten Suzhoun, Nanjingin, Yangzhoun ja Shanghain välille. Vuonna 1997 nuoren virkamiehen ja Jurassic Park -fanin Shen Bo: n tehtävänä oli houkutella kävijöitä tähän kadestuskyvyttömään paikkaan. Hän keksi China Dinosaur Park -keskuksen, lomakeskuksen, joka rakennettiin regeneroiduille riisinpeleille kaupungin ulkopuolella.

Tätä seurasi kehittämällä historia-aiheisen Yanchengin kevään ja syksyn huvimaan vuonna 2010, ylpeilemällä kunnioittavasti 17-metrin pronssisella Kungfutsiuksella – vaikka viisas, kuten dinosaurukset, ei ollut alueen kotoperäinen.

Nyt kansakunnan teema puistopääkaupunki ”, Changzhou-huvipuisto on laajentunut kattamaan World of Warcraft -teeman CC Joyland ja daoismiin keskittyvä Oriental Salt Lake Resort, molemmat yli tunnin ajomatkan päässä kaupungista. Viimeksi mainitun on tarkoitus kattaa mahtava 27,eight neliökilometriä, kun taas entinen rikkoo häpeämättömästi useita kansainvälisiä IP-kohteita, kuten Starcraft, Unbelievable Beasts-franchising, Doraemon ja jopa Common-logo.

Samaan aikaan alkuperäistä Dinosaurusmaata ympäröivät nyt ostoskeskukset. , huoneistokomplekseja, elokuvateatteri ja kuumavesilähde, osa "uutta keskusta-aluealuetta", johon Changzhou muutti hallituksensa ja suuren osan väestöstänsä viime vuonna. (Sekä Dinosaur Land että Changzhoun matkailuvirasto hylkäsivät TWOC: n kommenttipyynnöt.)

Se on todistus teemapuistojen yllättävästä roolista Kiinan sisämaan kehittämisessä, mutta ei tarkalleen tukea siitä, kuinka hauskaa ne ovat turistikohteina. "Tämä on klassinen esimerkki kiinteistölogiikasta", huutaa australialaisen luovan konsulttitoimiston Shanghaissa toimivan Sanderson China -konsernin presidentti Jeffrey Woo, joka on työskennellyt esimerkiksi Huayi-veljien elokuvamaailmassa Suzhoussa ja Kunmingin värikkässä paratiisissa.

Hallitus kannustaa huvipuistoja kehittämään kiinalaisia ​​teemoja.

"Jos joudut luottamaan huvipuistoon tuodaksesi ihmisiä ja yrityksiä alueelle, se tarkoittaa, että sijaintisi on jo ongelma", Woo sanoo. (Jopa jotkut Changzhou-alkuperäiskansat kääntävät nenänsä ylöspäin paikallisissa nähtävyyksissä. "Olisin vienyt poikani vain Shanghain Disneyyn tai ulkomaille – vain meille paras", sanoo paikallinen, sukunimeltään Li, TWOC.)

Woo sanoo, että kokemattomat kehittäjät ja virkamiehet ovat kääntäneet mallin rakentamalla alueille, joilla on taloudellista perustaa tukemaan suurta turistinähtävyyttä, Woo sanoo. ”Vaikka onnistut tuomaan 10 miljoonaa ihmistä puistoosi, mihin he jäävät? Kuinka he pääsevät sinne? Mitä he syövät? ”Hän höyryttää. ”Teemapuistot eivät ole jotain, joka auttaa sinua kaupungistumaan; ne ovat asioita, jotka voidaan rakentaa vasta kun kaupungistuminen on tapahtunut. ”

Sitten on satoja puistoja, joita ei koskaan rakenneta itseensä – tuntematon konsultti arvioi, että jokaisessa maata rikkovassa hankkeessa voi olla kymmeniä vain hyllyjä. maaoikeuksien allekirjoittamisen jälkeen. ”[The developers] haluavat näyttää hallitukselle kauniin yleissuunnitelman, toteutettavuustutkimukset, 3D-mallin ja kaikki nämä ajot … ja he odottavat, kunnes sen hyväksyneet virkamiehet siirtyvät eteenpäin tai astuvat alas, heittävät sitten asunnot, Ehkä lisätään pieni 'kulttuurikeskus' ', hän vetoaa huomauttaen, että yksikään hänen yli neljän vuoden ajan osallistuneista hankkeista ei koskaan päässyt konseptointivaiheeseen.

Sen sijaan kehittäjät luottavat kiinteistöjen myyntiin investointiensa toteuttamiseksi. "Se on hälinä – vaikka he aikovat rakentaa, he rakentavat usein vain tarkoituksenaan saada aikaan arvoa asunnolle ja asuntokaupalle lähellä."

Kiinteistöjen myynnistä tulee puolestaan ​​vieläkin tärkeämpi kehittäjille. kun heidän sattumanvaraisesti rakennetut puistonsa eivät tuota voittoa. "Taloudellisesta näkökulmasta katsottuna se on erittäin hieno yhteistyö, mutta näin paljon esimerkkejä siitä, että maa oli juuri pilattu", Gu sanoo. Hoidon ja kokemuksen puute on myös syy siihen, että esimerkiksi väkijoukkojen hallintaan, mekaanisiin vioihin, turvallisuusriskeihin ja jopa kuolemaan johtaneisiin onnettomuuksiin ilmoitetaan jokaisella lomakaudella Kiinan puistoissa. "Nämä ovat kaikki ihmisten aiheuttamia ongelmia, koska he eivät ole kiinnittäneet tarpeeksi huomiota siihen", Gu sanoo.

Guin instituutti johtaa nyt tohtoriohjelmaa Kiinan teemapuistojen ylimmille johtajille ja henkilöstölle kattaen kaikki mahdolliset yhteydet ajaa suunnittelijoita yleisön hallitsemiseksi ja valitsemaan catering-palvelu. Se katkaisee myös Kiinan parhaiden teemapuistojen vuosittaiset sijoitukset käyttämällä julkisia äänestyksiä ja matka-sovellusten, kuten Ctrip ja Lvmama, tietoja, ottaen huomioon näkökohdat, kuten puiston elävien esitysten viihdearvo tai paikan päällä olevien ruokien maku ja arvo. ”Kuinka kiinteistövälittäjä voi ymmärtää, mikä nauttii turisteista?” Hän kysyy retorisesti.

Romon U-Park Ningbo, Zhejiang, on yksi maailman suurimmista sisäpuistojen huvipuistoista.

. Itse asiassa monet valittavat, että usein ei juurikaan voida perustella korkeita lippuhintoja, joihin Kiinan puistoissa, joilta puuttuu markkinointia tai kannattavaa teollis- ja tekijänoikeutta, on luottava tulojen tuottamiseen. "Se on vain paljon ajelua", yksi ylikuumentunut vierailija, joka kieltäytyi antamasta nimeään, valittaa TWOC: lle yrittäessään löytää varjoa konkreettisessa "valtameren teemapuistossa" Hebeissä. Hän oli luopunut 140 RMB: n osallistumismaksustaan ​​sotilaallisten yhteyksien vuoksi. "Jos olisin maksanut tästä, olisin nyt niin pettynyt."

***

"Kukaan ei aio rakentaa huonoa teemapuistoa", sanoo Woo diplomaattisesti. ”En sanoisi, että kehittäjät rakentaisivat niitä myös myymään useless asuntoja. Mutta leikkaat nurkan täällä, leikkaat nurkan, päädyt olematta tekemättä hyvää liiketoimintaa avaamisen jälkeen ja lopetat sitten pyrkimykset. ”

Hallitus on jo luvannut puuttua moniin asioihin, mukaan lukien tiukempi valvonta. yli "kuuden neliökilometrin suuruisten ja 1,5 miljardin RMB (218,5 miljoonan dollarin) investointien suuruisten puistojen hyväksymisen osana laajempaa pyrkimystä estää paikallisia hallituksia ottamasta raskaita velkoja polttoaineiden rakentamiseen. Ympäröivät asuin- ja kiinteistökehitykset on myös hyväksyttävä erikseen itse puistosta.

mutta Woo sanoo, että haasteet “ovat liian suuria, jotta ne eivät saisi yhtä vastausta. Ne liittyvät teollisuuden ekosysteemiin ja sitä pidemmälle, kansantalouden kehitysvaiheeseen, ja lisäksi ongelma itse kiinalaisten kanssa [consumers].

Disneyn saapuminen on tuonut esiin puistojen tarpeen. kehittää omaa teollis- ja tekijänoikeuttaan – ei vain plagiointia koskevien syytteiden lievittämiseksi, vaan myös liiketoimintamalliksi. "Kaikki tajusivat, ilmeisesti niin voit rakentaa puiston", Woo sanoo. "Et voi enää selviytyä sellaisilla ajoilla, jotka tarjoavat vain fyysisen kokemuksen, mutta sinun on työskenneltävä tarinassa kaiken sitomiseksi toisiinsa, tarjota emotionaalinen kokemus ja antaa sille suunta ja sielu." 19659002] "Teema on hyödyllinen myös multimediamainonnan ja niihin liittyvien tuotteiden, kuten tavaroiden ja elokuvien, kehittämisessä ”, Woo lisää. Itse asiassa Changzhoun Shen Bo oli jo tunnistanut tämän ongelman Dinosaurusmaan alkuvuosina ja yrittänyt optimistisesti korjata sen kehittämällä dino-aiheisen animaatiosarjan vuonna 2007.

Vesiteemapuistot ovat viime vuosina suosittuja [19659008] Hän kuitenkin myönsi, että se oli aina tulossa ylämäkeen. "Disneyllä oli ensin sellaisia ​​hahmoja kuin Mikki Hiiri ja Donald Ankka, sitten elokuvat, jotka levittivät nämä hahmot ihmisten sydämiin … ja sitten kopioivat nämä hahmot ja kohtaukset ja tunteet fyysisessä todellisuudessa", hän kertoi Nanjing-sanomalehdelle vuonna 2015. "Kiinassa … rakennamme puisto ensin, luo sitten hahmot ja sisältö ja yritä sitten mainostaa niitä – se on kuin puu, jolla ei ole juuria. ”

Vastaavasti naapurimaiden Joyland on yrittänyt estää mahdollisia oikeusjuttuja kehittämällä oman fantasiapohjaisen videopelin tulevien ajojen perusta. Tämä on kenties vieläkin suurempi taistelu, kun otetaan huomioon sisällön rajoitukset ja sääntelyn kääntymiset, jotka horjuttavat kotimaista pelijakelua. NDRC on tällä välin kannustanut puistoja omaksumaan avoimemmin kiinalaisia ​​teemoja, Changzhoun Kevään ja syksyn maan jo toteuttamaa strategiaa – jolla on Konfutse-robotti, joka vastaa kysymyksiin, kummitettu talo, joka tulkitaan uudelleen taisteluksi kevään ja syksyn aikana ” Viisi sotapäällikköä ”ja virtuaalitodellisuus kuljettavat historiallisen taistelun läpi (vaikkakin koristeltu zombeilla ja vampyyreilla).

Tämä on kuitenkin itsessään vaarallinen strategia: Individuals's Every day -lehden toimittaja julkaisee vuonna 2018 historia-aiheiset puistot tarjoamaan epätarkkoja, liian kaupallisia tai matalia tulkintoja muinaisista valaisimista ja kulttuuriperinteistä. "Vaikka voimmekin katsoa inhoavasti … useimmat kävijät vain ajattelevat, että se riittää hauskaaksi rakennetun paikan pitämiseen hauskaa", kirjoittaja sniff.

Ehkä juuri Kiinan puistot ovat menettäneet juuri tämän viattoman hauskan tunteen. päivistä lähtien, kun Li Yong'an palasi, ihmettelee matkaltaan Disneylandiin. Shanghaissa toimiva valokuvaaja Chen Ronghui, huvipuistojen harrastaja, aloitti matkan Yangtze-suiston alueella vuonna 2015 matkustaakseen tämän tunteen uudelleen löytääkseen paikallisten puistojen tarjoamat hauskat tyylit.

Valokuvat olivat kerätty sarjassa nimeltään “Runaway World”, jonka Chen sanoo edustavan osittain upeaa ja hubristista tunnetta Kiinan tuhansissa teemapuistojen kehityksessä, mutta myös maallisia tunteita, kuten giddy-jännitystä ja jännitystä, jonka ne herättävät vierailijoille. "Ne tarjoavat sinulle tämän paeta-tunteen", Chen kertoo TWOC: lle. ”Siellä on tämä pyörivä liike, mentaliteetti olla hillitty. Sano, että olet ohjelmoija tosielämässä – mutta kun olet teemapuistossa, nautit useless hetkestäsi. ”

Chen uskoo suurimman osan puistojen haasteista, kuten huono laatu ja omaperäisyyden puute. , voidaan täyttää, kun Kiinan keskiluokka kasvaa, kaupungistuu ja vaatii luovampaa hauskuutta. "Olen kasvanut pienessä kaupungissa ja en koskaan nähnyt huvipuistoa ennen kuin muutin kaupunkiin opiskelemaan", hän sanoo.

"Ystävien saaminen vie minut huvipuistoihin, meripuistoihin ja kaikkiin näihin eri paikkoihin, joita voit mennä ainoana tarkoituksenaan olla kuluttaja ja nauttia itsestäsi – se on kokemus, joka sinulla on vain muutettaessa kaupunkiin. Haluan kaapata hetkiä, jotka ilmaisevat, kuinka kiinalaiset kokevat nautinnon nykyhetkestä. ”


3 omituista huvipuistoa

kääpiöimperiumi – Kunming, Yunnan

joka sijaitsee perhosten maailman ekologisessa puutarhassa, tämä 14 miljoonan dollarin arvoinen. puistossa työskentelee yli 100 pientä alle 130 cm pitkää ihmistä, jotka asuvat sienestaloissa ja tekevät erilaisia ​​näyttelyitä. Tämä kiinteistöalan tycoonin Chen Mingjingin aivorääni kuulostaa ikäväisimmältä hyväksikäytöltä, mutta henkilökunta väittää olevansa tyytyväinen työhön ja kotiin.

Minsk World – Shenzhen, Guangdong

Vaikka se on tällä hetkellä suljettu ( aikoo avata uudelleen Nantongissa, Jiangsussa), tämä oli kerran Kiinan pääministeriö nauttiaksesi viipaletta Neuvostoliiton merivoimista käytöstä poistetulla lentokoneella. Kun ovet avattiin vuonna 2000, Minsk World esitteli erilaisia ​​vanhoja armeijan varusteita – mukaan lukien vanhat helikopterit, haupitsit ja MiG-hävittäjät – sekä lavanäyttelyn ja simulaattorin syvällä rungon sisällä.

Uusi Vanha kesäpalatsi – eri paikoissa [19659002] Vaikka englantilais-ranskalaiset joukot polttivat Pekingissä alkuperäisen asiakirjan vuonna 1860, Imperiumin residenssistä on kaksi mittakaavaista jäljennöstä Zhuhai, Guangdong ja Hengdian, Zhejiang. Jälkimmäinen, mahtava 30 miljardin RMB: n jälleenrakennus, on vielä kesken. Shenzhenin Splendid China -puistossa on myös pienoisversio. – Han Rubo (韩 儒 博) ja HL


Wild Rides ” on kansitarina julkaisumme “ The Amusement Issue ”. Voit lukea koko lehden, liittyä tilaajaksi ja vastaanottaa koko lehden. Vaihtoehtoisesti voit ostaa digitaalisen version iTunes Storesta.